• Velsen komt goed weg in Wormerveer

    In de eerste de beste aanval van Fortuna kopte Youp van Gelder, na een corner, net naast en even later was het Tarik Serdar die via de rechterkant net voorlangs schoot. En zo had Velsen het in de beginfase al lastig. Toch was het Cedric Girault die na een kwartier doelman Justin Jager op zijn weg vond na een prima actie. Fortuna was sterker en via snelle combinaties van de vaak handige spelers wisten zij Velsen het spelen haast onmogelijk te maken. Steeds waren zij iets sneller bij de bal dan de geel blauwen. In de dertigste minuut was het Patrick Castricum die na slecht uitverdedigen van Fortuna de bal kon onderscheppen, maar zijn schot ketste af op de paal. Vier minuten later was het dan toch Fortuna de score opende. Een prima aanval over de linkerkant werd door Tarik Serdal nauwkeurig binnen geschoten en gaf Dennis Flekken geen enkele kans: 1-0. Drie minuten later een prima combinatie tussen Splinter Haasbeek en Tim Groenewoud, maar de laatste zag zijn schot net over gaan. In de veertigste minuut was het nogmaals Splinter Haasbeek die gevaarlijk was, maar dit keer doelman Justin Jager op zijn weg vond. Toch kwam Velsen nog voor de rust langszij. Een foutieve pass van de verdediging van Fortuna kwam voor de voeten van Cedric Girault die de bal geweldig in de linker bovenhoek krulde: 1-1.
    Na rust probeerde Velsen met meer inzet het Fortuna moeilijker te maken en dat lukte aardig. Meer balbezit en ook meer mogelijkheden. De domper was echter groot toen in de negen en veertigste minuut via een snelle counter Fortuna op voorsprong kwam. Vanaf de linkerkant gaf Stijn Stam een vlijmscherpe voorzet op de meegelopen Jeiel Peroti die het laatste tikje gaf: 2-1. Weer moest Velsen in de achtervolging en drukte nu Fortuna meer achteruit. In de zes en vijftigste minuut kreeg Tim Groenewoud nog een mogelijkheid maar de voorzet werd net naast gekopt. Ook Cedric Girault had geen geluk want zijn doelpoging, na een prima actie, ging voorlangs. En zo kwamen er toch aardig wat mogelijkheden voor Velsen. Wat jammer was dat de meeste ballen vanaf de zijkant vaak veel te hard waren zodat het niet gevaarlijk kon worden. In de zeventigste minuut moest Dennis Flekken nog een paar keer handelend optreden, maar kwam verder niet in de problemen. In de negentigste minuut een diepe bal op Daniël Zuiverloon die een perfecte voorzet afleverde bij de tweede paal. Patrick Castricum was er als de kippen bij om de bal binnen te koppen: 2-2. Toch werd het nog spannend want de scheidsrechter had een ruime periode ingepland voor de blessuretijd zodat beide ploegen joegen op de overwinning. Uiteindelijk waren beide ploegen wel content met de verdeling van de punten en krijgt Velsen volgende week in de laatste thuiswedstrijd VIOS op bezoek voor de winter stop.

    Velsen: Dennis Flekken, Jimmy van Dijk, Tim Stegeman (80: Sam Padmos), Daniël Zuiverloon, Daniël Man (70: Chris Snijders), Patrick Castricum, Tim Groenewoud (80:Floris Reurts), as Schotvanger, Sonny Hoope (45: Stan van de Lugt), Cedric Girault, Splinter Haasbeek (70: Julius de Jager).

    Foto's: Frans van der Horst