• Seizoen 2022 - 2023

  Trainer: Ronald Dooijeweerd

  Velsen ontsnapte aan rechtstreekse degradatie omdat zowel Alcides als VKW het sportief lieten afweten. Opvallend detail: Velsen sprokkelde in 29 duels 19 punten bij elkaar waarvan bijna de helft (9) in de vier duels tegen de beide degradanten.

 • Het seizoen was lang, vol met hobbels, schorsingen, langdurige blessures en spelers die tijdens het seizoen om meerdere redenen afhaakten.
  Ook werd ook afscheid genomen van spelers die een nieuwe uitdaging hebben gevonden én spelers die na hun voorbeeldige jarenlange inzet hun kicksen aan de wilgen hangen. Zoals het uiterst solide ’’verdedigingsblok’’ Mischa Plug en Remco van Dam. Jarenlang schakelde het gedreven duo in eendrachtige samenwerking de spitsen van de tegenstanders op adequate wijze uit. De beide Man(nen) of the Match namen gepast afscheid. Met een 3-1 overwinning op Hollandia na een pittig en levendig duel.
  Ook voor trainer Ronald Dooijeweerd was dit de laatste competitie wedstrijd bij Velsen. Hij verlaat de club met een trots gevoel.

  In de nacompetitie tegen RHHVV was de strafschoppenserie na de verlenging een ware thriller. (3-3)
  Wat zich vervolgens in de strafschoppenserie afspeelde, was soms letterlijk met geen pen te beschrijven en geleend uit een thriller van Alfred Hitchcock. Een serie van in totaal 40 (!) strafschoppen met 13 missers. De ene keer miste Velsen maar zagen ook de gasten hun inzet geen doel treffen en zeker zeven keer moesten de gasten op gelijke hoogte komen en hielden de zenuwen voldoende in bedwang. De fel meelevende supporters van beide rivalen in opperste opwinding. Pas na de zevende misser aan Velsen-kant wist RKHVV dan toch de 40e pingel (!) te benutten.

  Voor alle wedstrijfoto's klik [hier]

 • Seizoen 2021 - 2022

  Trainer: Ronald Dooieweerd

  Met een nieuwe trainer en een flink aantal nieuwe spelers begon het in het derde jaar in de Hoofdklasse allemaal wat moeizaam.
  Er waren helaas ook een zevental spelers vertrokken en dat waren ook niet de minste.

 • Velsen begon ook het seizoen vrij wisselvallig. Hadden we vorige seizoen in de eerste zes wedstrijden 11 punten nu waren dat er slechts 7. Het was natuurlijk in het begin zoeken naar de juiste opstelling maar het wilde allemaal niet vlotten. We kwamen zelfs in de gevarenzone gedurende driekwart van de competitie. Pas in april ging het plotseling een stuk beter. Na zes zeges in de voor laatste twee wedstijden speelde Velsen zich dan toch veilig en verlengde haar verblijf in de Hoofdklasse. Het overlijden van teammanager en clubicoon Jan Spoelstra heeft er best ingehakt in de club en selectie. Volgend seizoen zal er ook afscheid worden genomen van de assistenten Marcel Looij en Rene Reijerse.

  Voor alle wedstrijdfoto’s Klik: [hier]

 • Seizoen 2020 - 2021

  Trainer: Jan Nederburgh

  Het nieuwe seizoen begon met een gelimiteerd aantal toeschouwers op anderhalve meter. Dat duurde tot september want vanaf oktober mocht er niet meer met publiek worden gespeeld.

 • Toch kwam het ook dit seizoen niet verder dan 11 oktober 2020 omdat het door corona niet meer in teamverband mocht worden gespeeld. Er waren toen 6 competitie wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk werd ook dit seizoen niet verder uitgespeeld.
  Het seizoen werd begonnen met een nieuwe trainer en een aantal nieuwe spelers. Het vorig seizoen werd de competitie door de KNVB op 1 april 2020 stop gezet door de invloed van het corona virus.
  Er werden in augustus gelukkig nog wel een aantal oefenwedstrijden gespeeld met prima uitslagen en kon met vertrouwen worden uit gekeken vaar het nieuwe seizoen. De wedstrijden werden in september nog gespeeld met een beperkt aantal supporters, maar in oktober was het publiek niet meer welkom. Vanaf 11 oktober mocht er ook niet meer in teamverband worden gevoetbald en eindigde het seizoen voor Velsen na zes competitie wedstrijden. De pandemie werd uiteindelijk steeds heviger en ook de trainingen in groepsverband werden afgeblazen en alles ging op slot. Kantine en kleedkamers moesten ook dicht. Wachtende op betere tijden mocht er uiteindelijk nog wel in kleine groepjes worden getraind met 1,5 meter afstand. Pas in mei werden de regels wat versoepeld en waren de clubs in afwachting of er überhaupt nog zou worden gevoetbald. Helaas was dat niet het geval.

  Voor alle wedstrijdfoto's klik: (hier)

 • Seizoen 2019 - 2020

  Trainer: Martin Haar

  Voor het eerst in de geschiedenis van RKVV Velsen kwam het eerste team uit in de Hoofdklasse. Met een aantal nieuwelingen was de selectie iets breder geworden en dat bleek nodig ook in de praktijk.

 • Echter is er door het corona virus een vroegtijdig einde gekomen aan de competitie. Deze werd op 1 april door de KNVB stop gezet en zodoende kon er geen definitieve eindstand worden bepaald. Er zullen geen clubs promoveren of degraderen.
  Na een prima voorbereiding en een flink aantal bekerwedstrijden begon Velsen redelijk goed aan deze nieuwe ervaring. Met een gelijk spel, een verlies partij en een overwinning bleek al duidelijk dat de mannen van de trainers Martin Haar en Marcel Looij niet al te veel vrees behoefte te hebben. Toch was er wel een degelijk verschil met het vorige seizoen. De verre busreizen was niet altijd even plezierig voor de aanvang van de uitwedstrijd.  Maar aan de andere kant was de terugreis na een overwinning wel een lekker en gezellig avontuurtje. Velsen eindigde uiteindelijk op de tiende plaats na negentien wedstrijden. Volgend seizoen toch weer in de Hoofdklasse onder leiding van de nieuwe trainer Jan Nederburgh.

  Voor alle wedstrijdfoto's klik: (hier)

 • Seizoen 2018 - 2019

  Trainer: Martin Haar

  Met het aanstellen van een heel ervaren trainer met assistent Marcel Looy werd het uiteindelijk een geweldig seizoen voor Velsen. Velsen schreef geschiedenis om na een teleurstellend 2017-2018 kampioen te worden en te promoveren naar de hoofdklasse.

 • Met maar liefst 17 gewonnen wedstrijden, 7 gelijke spelen en maar 2 verloren werd uiteindelijk het kampioenschap veilig gesteld. Het was tot op de laatste dag spannend omdat gedurende het seizoen vier ploegen mee deden voor de titel. Vooral JOS Watergraafsmeer en Boshuizen bleven lange tijd aan de kop staan en in iets mindere mate FC Uitgeest. Uiteindelijk nam Velsen de koppositie op 22 april over van JOS Watergraafsmeer en gaf die niet meer uit handen.

  Voor alle wedstrijdfoto's klik: (hier)

 • Seizoen 2017 - 2018

  Trainer: Ton Pronk

  Het was een zeer moeizaam seizoen deze competitie. Na het succes van vorig seizoen moest Velsen dit keer genoegen nemen met een elfde plaats en zich nog net kon verzekeren van weer een seizoen eerste klasse.

 • Het begon allemaal niet zo best, pas bij de zevende wedstrijd werden er drie punten binnen gehaald. Het marcheerde niet zoals we hadden verwacht. Er waren toch wel wat verzachtende omstandigheden. Er waren natuurlijk een paar vaste krachten die de selectie verlieten en nog al wat zware blessures. De prestaties bleven heel erg wisselend en de rust kwam er eigenlijk niet in. Uiteindelijk wist Velsen zich drie wedstrijd voor het einde dan toch veilig te spelen en gezien de omstandigheden was dat nog wel een verdiende prestatie.

  Voor alle wedstrijdfoto's klik: (hier)

 • Seizoen 2016 -2017

  Trainer: Ton Pronk

  Een seizoen met twee gezichten. Voor de winterstop waren de resultaten wisselvallig, maar na de winsterstop wist Velsen zich  toch nog te plaatsen voor de nacompetitie en eindigde de ploeg van trainer Ton pronk op een gedeelde tweede plaats.

 • In de nacompetitie werd de eerste wedstrijd uit tegen Emmen met 0-1 gewonnen en ook de strafschoppen serie werd winnend af gesloten. De tweede wedstrijd thuis tegen Alphense Boys kwam niet verder dan 1-1. De strafschoppen werden dankzij uitstekend keeperswerk van Sander van der Lugt wel gewonnen. De derde wedstrijd thuis tegen Bemmel werd met 3-2 gewonnen. Helaas promoveerde Alphense Boys op een beter doelsaldo.

  Voor alle wedstrijdfoto’s: (klik hier)

 • Seizoen 2015 -2016

  Trainer: Ton Pronk

  Een voortvarende start van Velsen dat direct de eerste periode in de wacht sleepte door de eerste zeven wedstrijd te winnen.
  In de nacompetitie was Hoofddorp de eerste tegenstander.

 • In Hoofddorp werd met 2-1 verloren, maar in Driehuis won Velsen in de verlenging met 3-1. De tweede wedstrijd was tegen eerste klasser VVIJ. In IJsselstein werd het 1-1 en de thuiswedstrijd werd met 1-0 gewonnen en promoveerde Velsen weer naar de eerste klasse KNVB.
  Een seizoen dat niet snel zal worden vergeten. Een prima prestatie in de competitie en in de KNVB beker. Het gelijke spel tegen Magreb, een Top Klasser uit Utrecht, leverde zelfs een plek op in de Amstel Cup volgend seizoen. Dus al met al kon het niet beter voor de mannen van trainer Ton Pronk en zijn technische staf.

   Voor de wedstrijdfoto's: (klik hier)