• Zwaar bevochten overwinning Velsen

Vandaag was dan eindelijk de echte competitie begonnen na een lange voorbereiding en tal van oefen- en bekerwedstrijden. Hoofddorp nam direct het initiatief en Velsen kreeg nog weinig grip op de wedstrijd. Na een kwartier was het Julian Konnemans die hard uithaalde, precies op de vuisten van Dennis Flekken. Al gauw bleek dat de beide vleugelaanvallers van Hoofddorp de plaaggeesten van de defensie van Velsen waren. Regelmatig kwamen beide spelers langs hun tegenstander terwijl Tim Steegeman en Jimmy van Dijk de grootste moeite hadden in het centrum om de kansen van Hoofddorp onschadelijk te maken. Velsen kreeg maar geen grip op het spel van Hoofddorp. Veel aanvallen van Velsen werden vroegtijdig al onschadelijk gemaakt door prima te verdedigen en het vele balverlies van de mannen uit Driehuis. Het was eigenlijk wachten op een doelpunt van de thuisploeg. Maar als zo vaak viel die aan de andere kant. In de drie en veertigste minuut de eerst echte aanval van Velsen. Een prima voorzet van Tim Groenewoud werd perfect binnen gekopt door Las Schotvanger: 0-1. Geheel tegen de verhouding en een domper voor de thuisploeg.
    Na rust twee wissels aan de kant van Velsen bracht toch weer wat schwung in het team en ging Velsen ook beter combineren en werden af en toe toch gevaarlijk. Zo was in de acht en veertigste minuut een kans voor Credric Girault na een pass van Floris Reurts, maar Halil Suzulmus stond op de goede plaats. Beide ploegen waren na rust redelijk aan elkaar gewaagd en ook Hoofddorp kreeg diverse mogelijkheden, maar telkens waren beide doelmannen de baas. Ook de inzet van Floris Reurts ging net over het doel na een voorzet van Daniël Zuiverloon. Drie corners volgden voor Velsen, maar even zo veel keer werd de bal uit het doelgebied gewerkt. In de zeventigste minuut stoomde Cedric Girault alleen af op doelman Hilil Suzulmus af maar verdediger Donny Kessing verhinderde de doelpoging. Met nog zo’n kwartier te gaan het spel op en neer. Velsen ontsnapte in de vijf en zeventigste minuut aan de gelijkmaker toen Nigel Compter snoeihard de bal via de onderkant van de lat weer in het veld zag stuiteren. Ook Velsen kreeg nog een uitstekende kans toen Cedric Girault vanaf de linkerkant de verre hoek zocht maar doelman Hill Suzulmus de bal met de vingertoppen naast tikte. Vlak voor tijd had Spinter Haasbeek nog een enorme mogelijkheid, maar ook dit keer was de doelman van Hoofddorp hem de baas. Jammer want Tim Groenewoud stond helemaal vrij om de stand te verdubbelen maar werd niet gezien. En zo eindigde deze wedstrijd in het voordeel van Velsen. Misschien niet helemaal verdiend, maar zo gaat dat eens en Velsen was duidelijk opgelucht.

Velsen: Dennis Flekken, Jimmy van Dijk, Tim Steegeman, Angel Beck (45:Jort Nierop), Daniël Zuiverloon (71: Chris Snijders), Tim Groenwoud (88: Bryan Dijkhuizen), Julius de Jager (45: Floris Reurts), Lars Schotvanger, Cedric Girault, Sam Padmos (71: Slinter Haasbeek), Job Alderliefste.

Foro's: Frans van der Horst