• Velsen strijdend ten onder na spannende wedstrijd

Een schitterende dag vandaag op Sportpark De Nollen in Oudorp. Er was veel publiek op deze topper afgekomen en zagen een spannende partij. Voor beide ploegen stond er veel op het spel en dat was duidelijk te merken. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder en het golfde dan ook op en neer. Toch kreeg Kolping Boys na twintig minuten een geweldige kans. Een voorzet van Lars van de Voort kwam voor de voeten van Joey Gijzen. Zijn inzet werd uitstekend van dichtbij gekeerd door Dannis Flekken. Twee minuten later was het Mahamed Ettouhlali die zijn bal op de paal zag belanden. Velsen kwam in deze fase goed weg. Velsen dat prima speelde, maar kwam helaas niet echt tot kansen. In de vier en dertigste minuut een vrije trap van Tim Groenwoud werd door Cedric Girault net naast geschoten. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld terwijl beide verdedigingen de baas bleven.
    Na ruste hetzelfde spel en het was eigenlijk wachten tot één van beide tot scoren zou komen. De beste kansen waren in de drie en vijftigste minuut voor Velsen. Eerst was het Cedric Girault die na een voorzet van Splinter Haasbeek bij de tweede paal net naast schoot en even later was het Floris Reurts die na een pass van Tim Groenewoud ook het net niet kon vinden. Vier minuten later was het Mohamed Ettouhlati die de score opende na een voorzet over de linkerkant: 1-0 (buiten spel?). Een minuut later was het Jent van der Hoeven die de stand verdubbelde: 2-0. Met nog een half uur te spelen probeerde Velsen uit alle macht de aansluitingstreffer te maken. Maar de twee doelpunten hadden er toch wel ingehakt. Het spel werd te gehaast en het creëren van kansen is niet het sterkste punt van Velsen. Toch probeerde Velsen de druk op te voeren en de ruimtes werden groter. In de zeventigste minuut was het eerst Arthur Winkelaar die de lat raakte en een minuut later deed Steije Kee hetzelfde. Velsen probeerde het nog wel maar Kolping Boys hield gemakkelijk stand en voor de mannen uit Driehuis was het een gelopen race. Jammer want er werd prima gevoetbald, maar het blijft toch wel een probleem om te scoren.

Een extra smet op de wedstrijd aan de kant van Velsen was de blessure van Splinter Haasbeek. De technische middenvelder kwam lelijk op de grond terecht na een luchtduel. Meerdere spelers van zowel Kolping Boys als Velsen keken geschrokken weg van het ongeval. „Hij heeft zijn pols gebroken. De aanvoerder van Kolping Boys liep meteen weg, hij kon het niet aanzien. Splinter had veel pijn en viel zelfs bijna flauw toen hij het veld verliet. Heel vervelend, in de eerste plaats voor hem, maar ook voor het elftal.” Veel sterkte gewenst.

Velsen: Dennis Flekken, Jimmy van Dijk, Tim Stegeman (75: Andy Looij), Daniël Man 75: Marc Kloosterboer), Tim Groenewoud (75: Connor Looij), Floris Reurts, Cedric Girault, Splinter Haasbeek, Job Alderliefste, Jort Nierop, Stan van de Lugt (61:Lars Schotvanger).

Foto's: Frans van der Horst