• Bekerwinst in Akersloot

Op een snikheet Cloopenburg moest Velsen het opnemen tegen tweedeklasser Meervogels uit Akersloot. De tweede wedstrijd in het KNVB beker toernooi. Voordat Velsen dacht, daar walsen we even over heen, lag na vier minuten de bal al in de touwen. Een prima diepte pass van Meervogels op de snelle Tom Adrichem die Dennis Flekken kansloos liet: 1-0. Ondanks dat Velsen veel balbezit had werd Meervogels toch weer gevaarlijk in de veertiende minuut. De inzet van Morris Le Duc werd uitstekend gekeerd door Dennis Flekken. Een minuut later een prima corner van Tim Groenewoud op Cedric Girault, maar zijn hakbal ging net naast.
    Zowel Cedric Girault als de inzet van Jort Nierop even daarna troffen geen doel. Toch bleef de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Daniël Zuiverloon gaf in de twee en twintigste minuut een prachtige voorzet op Patrick Castricum en de stand was weer gelijk: 1-1. Twee minuten later en prima bal op de diepgaande Cedric Girault die met een droge schuiver in de hoek doelman Cas Hoogland kansloos liet: 1-2.
    Velsen was eindelijk aan het voetballen toegekomen en Meervogels moest meer de verdediging in. In de acht en twintigste minuut was het Daniël Zuiverloon die Tim Groenewoud bereikte en beheerst binnenschoot: 1-3. Vlak voor rust kwam Meervogels nog even dichterbij toen Lex Broertjes helemaal vrij stond aan de linkerkant en Dennis Flekken voor de tweede maal passeerde: 2-3.
    Na rust gebeurde er de eerste twintig minuten vrij weinig. De warmte had bij beide ploegen toch wel toegeslagen. Pas in de twee en zestigste minuut een schitterende combinatie tussen Angelo Beck en Daniël Zuiverloon. Ook de voorzet van Daniël was weer op maat en Patrick Castricum scoorde zijn tweede treffer: 2-4. Tien minuten later was het wederom Daniël Zuiverloon  die niet zelfzuchtig was en aflegde op Malik Trustfull: 2-5. Patrick Castricum had vanmiddag een hattrick kunnen maken als vlak voor tijd Floris Reurts niet zelfzuchtig was geweest.
    Al met al een prima resultaat gezien de moeilijke omstandigheden. Volgende week een spannende wedstrijd tussen Olympia Haarlem die ook beide wedstrijden met grote cijfers had gewonnen.

Velsen: Dennis Flekken, Bryan Dijkhuizen, Jimmy van Dijk, Tim Stegeman, Cedric Girault (45: Angelo Beck) Daniël Zuiverloon, Patrick Castricum, Tim Groenwoud (45: Floris reurts), Lars Schotvanger (45: Malik Trustfulle), Sam Padmos (70: Job Alderliefste), Jort Nierop (70: Jur Pluimert).

Foto's: Frans van der Horst