• Selectie RKVV Velsen klaar voor het nieuwe seizoen

  Op maandag 24 juli a.s. begint de club uit Driehuis met de voorbereiding aan het nieuwe seizoen in de 1e klasse. Trainer Adri Looijen staat nieuw voor de groep, maar is in de afgelopen maanden al bezig geweest, met de samenstelling van de spelersgroep. Splinter Haasbeek, Cedric Girault, Jimmy van Dijk en Tim Stegeman kwamen over van Koninklijke HFC onder 21 en HFC zaterdag. Van Dijk, die beschikt over een goede sliding tackle en Stegeman, die een goede pass met het linkerbeen kan geven,  zijn allebei centrale verdediger en hiermee vult de club de leegte in, die routiniers Mischa Plug en Remco van Dam achterlaten.

  Cedric Girault is een welkome versterking om het verlies van Daan Tervoort op te vangen, die naar VVSB  vertrok. Splinter Haasbeek is HFC’er in hart en nieren en twijfelde lang om de overstap naar Velsen te maken, maar nadat hij te horen had gekregen, dat een plek in de selectie van HFC niet haalbaar voor hem was, koos hij voor Velsen. Hij is een versterking op het middenveld. Hij staat bekend als een multifunctionele speler met veel loopvermogen. En zoals hij zelf zegt: “ik geef ook graag de steekpass en speel het liefst in de as. Op “10”of als valse spits.

  Velsen zag verder Ritchie Agyapong vertrekken naar AGB en Sandro Staal naar AFC ’34.

  Spits Marc Kloosterboer heeft van zijn sympathieke werkgever vrijaf gekregen om een wereldreis te maken en mist hierdoor ook enkele maanden.

  Wel maakt routinier Angelo Beck weer deel uit van de selectie en maakten eind vorig seizoen een aantal Velsen talenten zoals Jort Nierop, Lars Schotvanger, de gebroeders Conner en Andy  Looy en Julius de Jager al speelminuten in het 1e elftal en zullen dat ongetwijfeld ook in dit nieuwe seizoen willen doen.

  Daarnaast is ook Stan van der Lugt na wat omzwervingen via DEM en SVIJ weer teruggekeerd bij Velsen, waar zijn vader Sander een aantal jaren in het 1e team, als keeper onder de lat stond. Stan maakte ook ooit deel uit van de zeer talentvolle Velsen O-16 lichting, die toen op divisie niveau speelde.

  Aan het einde van de overschrijfperiode voegden zich ook nog aanvaller Malik Trustfull(jeugd Ajax en jong FC Utrecht) en de zeer ervaren en gelouterde Sonny ten Hoope(ex EDO, Rijnvogels, VVSB en OFC) bij de selectie.

  Trainer Adri Looijen heeft in de naar Velsen teruggekeerde Joep de Bas een assistent trainer, waarmee hij de uitdagende klus denkt te gaan klaren.

  Tegenstanders in de 1e klasse zijn o.a. Hillegom, Hoofddorp, Vitesse ’22, en zaterdag vereniging VV ZOB uit Zuid Oost Beemster.

 • Van links naar rechts: Joep de Bas, Stan vd Lugt, Jimmy van Dijk, Tim Stegeman, Cédric Gerault en Splinter Haasbeek

 • Het Oefenprogramma ziet er als volgt uit:
  1 augustus a.s. uit tegen AFC ‘34 (4e divisie), op 5 augustus uit tegen DEM 1 (3e divisie), op 13 augustus uit tegen Uitgeest 1 (2e klasse), 15 augustus uit tegen Jos Watergraafsmeer 1 (4e divisie), 22 augustus uit tegen Telstar O-21 en vervolgens thuis op 27 augustus tegen De Meer 1 (tweede klasse) en op 29 augustus tegen Meervogels 1 (tweede klasse) daarna volgen de eerste beker wedstrijden.

 • Adri Looijen nieuwe trainer van Velsen

  Woensdag 22 maart zette Adri Looijen zijn handtekening onder een nieuw contract.
  Hij wordt de nieuwe trainer van de heren selectie van de RKVV Velsen vanaf het aankomend seizoen 2023-2024. Hij komt over van zaterdag eerste klasser Monnickendam.
  Looijen is 57 jaar en komt uit Purmerend.

  Na het officiële gedeelte was er een kennismakingsbijeenkomst met de selectie.
  Hij is in de aanloop naar de ondertekening al een paar keer op Sportpark Driehuis gesignaleerd en heeft daar een goede indruk gekregen. Velsen is zeer verheugd zijn de aanstelling van Adri als nieuwe trainer. We zijn druk bezig met het aanstellen van een assistent uit de directe regio om een mooie stabiele technische staf voor Velsen te bewerkstelligen met oog voor de eigen jeugd en regionale spelers die zich op niveau verder willen ontwikkelen.

  Adri kent Velsen al heel lang als tegenstander. In 2001 was hij bijvoorbeeld als trainer van de Kennemers aan het strijden om het kampioenschap waarbij Velsen ook een voorname kandidaat was. Hij ziet Velsen als een mooie club, waarbij prestatie voorop staat, maar ook de gezelligheid een belangrijk element is. 

  Adri Looijen is de opvolger van Ronald Dooijeweerd, die na twee jaar heeft besloten om elders aan de slag te gaan.