• Velsen op karakter naar volgende bekerronde

    Olympia Haarlem liet er geen (kunst)gras over groeien en zette direct de aanval in. Het was Sofyan Monij die in de elfde minuut al een pegel afvuurde op Dennis Flekken, gelukkig recht op de vuisten. Een goede combinatie tussen Credric Girault en Tim Groenewoud en de pass op Sam Padmos, zijn schot ging echter in het zijnet. Geheel tegen de verhouding in kwam Velsen in de twintigste minuut op voorsprong. Aanval over rechts en de voorzet kwam achter de verdediging van Olympia en Julius de Jager kon de bal zo binnen lopen: 0-1. Olympia speelde een prima wedstrijd en Velsen had de grootste moeite om de rappe aanvallers van zich af te houden. Zo ging, na een corner van Jeffrey van de Berg, de kopbal van Frank Schilder net over. Nog geen minuut later was het weer Velsen dat na een voorzet over rechts Julius de Jager bereikte en dat betekende : 0-2. Olympia stond erbij en keek ernaar. De plaaggeest voor Velsen lag steeds aan de buitenkant. Vooral Nigel Marengo was levens gevaarlijk en aan de andere kant Youssef Blel. Beide spelers zijn super snel en hebben een geweldige techniek. Toch waren onze beide wingbacks Job Alderliefste en Sam Padmos diverse keren hun wel de baas. Vlak voor rust nog een grote kans voor Hussam Dowaah maar zijn inzet werd bekwaam gepareerd door Dennis Flekken.
    Na rust zette Olympia er nog een tandje bij en Velsen kreeg het nu toch wel erg zwaar. Maar wat al eerder naar voren kwam is dat Velsen over een uitstekende conditie beschikt en er bovenop bleef zitten. De mogelijkheden die Olympia kregen werden in de meeste gevallen door de verdediging geblokt. Bij iedere inzet zat er wel een voet of ander lichaamsdeel tussen. In de vier en vijftigste minuut een lange bal naar voren en Edo Knol nam de bal direct  op de schoen, maar spatte uiteen op de lat. In de zes en zeventigste minuut kwam Velsen toch nog even in de aanval na een combinatie tussen Cedric Girault, Malik Trustfull en Floris Reurts. De laatste zag zijn bal van de doellijn worden gehaald. Twee minuten later werd toch de aansluitingstreffer gemaakt. De inzet was niet echt moeilijk maar de bal slipte tussen de handen van Dennis Flekken. (kan gebeuren) 1-2. In de resterende tijd was het van dik hout zaagt men planken en was het overleven. Een geweldige overwinning op een heel sterke tegenstander. Op karakter naar de volgende bekerronde. Volgende week zaterdag voor de competitie tegen Hoofddorp.

    Velsen: Dennis Flekken, Jimmy van Dijk, Tim Stegeman, Angelo Beck (74: Chris Snijders), Tim Groenewoud (65: Jur Pluimert), Juluis de Jager 65: Malik Trustfull), Lars Schotvanger, Floris Reurts (78: Connor Looij), Cedric Girault (78: Stan van de Lugt), San Padmos, Job Alderliefste.

    Foto's: Frans van der Horst