Reglement Kledingplan RKVV Velsen
RKVV Velsen heeft m.i.v. het seizoen 2024/2025 een kledingplan. Dit plan stelt zich tot doel om elk team straks te voorzien van een correct en uniform clubtenue.
Het kledingplan valt onder verantwoordelijkheid van het Dagelijks Bestuur. Het beheer van het kledingplan is in handen van de kledingcommissie die tevens verantwoordelijk is voor de organisatie van de uitvoering.
De coördinatoren van de diverse leeftijdsgroepen, de vertegenwoordiger van de seniorenteams, de trainers en leiders ondersteunen desgevraagd de commissie ten behoeve van een goede, praktische uitvoering.
Ieder als speler geregistreerd lid en die speelt in competitieverband, betaalt een financiële bijdrage per seizoen (borg) t.b.v. het plan. Hiervan wordt sportkleding (shirt en broek) aangeschaft t.b.v. alle jeugd- en seniorenteams van RKVV Velsen. Voor de sokken geldt dat deze éénmalig gratis worden verstrekt aan alle spelende leden. Mocht een lid daarna nog sokken nodig hebben, dan dienen deze zelf worden aangeschaft via de webwinkel op onze website. Voor keepers geldt dat zij ook een volledig tenue ontvangen (keeperhandschoenen vallen buiten deze regeling).
De borg voor broek en shirt is vastgesteld op € 15,00 per spelend lid. Als een lid 3 seizoenen heeft gespeeld bij RKVV Velsen, vervalt de borg aan de vereniging en wordt het lid automatisch eigenaar van broek en shirt. Stopt een lid binnen deze 3 seizoenen, dan ontvangt het lid 50% van de borg retour.
Het tenue wordt voor het eerst gedragen en uitgereikt in seizoen 2024-25 en zal voor minimaal 3 seizoenen de norm zijn. Daarna kunnen nieuwe omstandigheden leiden tot nieuwe keuzes.
Voor nieuwe leden die zich in de loop van een seizoen aanmelden, geldt dat zij het volledige bedrag van de borg voldoen. Verder lopen zij mee in de hierboven omschreven tijdlijn. Ook bij deze nieuwe leden vervalt de borg in het derde jaar van de loopduur van dit kledingplan (2024/25 t/m 2026/27).
De kleding is 3 seizoenen lang eigendom van de vereniging en wordt aan het begin van ieder seizoen via de kledingcommissie in bruikleen gegeven aan de teams. De teamspelers zijn gezamenlijk als team verantwoordelijk voor de verstrekte tenues. De leider of verantwoordelijke voor het team ontvangt bij aanvang van het seizoen een teamtas met daarin de benodigde kleding. In de tas zit ook een formulier met daarop de inhoud van de tas. Dit betreft zowel de aantallen als de maten. Aan het einde van het seizoen wordt de tas weer compleet ingeleverd bij de kledingcommissie.
Per team wordt het volgende verstrekt:
- Eén teamtas
- Voldoende shirts voorzien van het RKVV Velsenlogo (het aantal shirts kan per team verschillen)
- Voldoende korte broekjes (het aantal broekjes kan per team verschillen)
- 1 keepershirt (met RKVV Velsen embleem), alsmede 1 broek
Aangezien de sportkleding eigendom blijft van de vereniging, is het goed te weten welke regels van toepassing zijn bij het gebruik van de sportkleding. Daartoe zijn de volgende spelregels vastgesteld:
De tenues worden na iedere wedstrijd door de leider (of een andere door de leider aangewezen persoon) ingenomen, gecontroleerd en in de teamtas gedaan. De leider stelt een wasschema op waarbij het uitgangspunt is dat het wassen van de shirts steeds door ouders c.q. verzorgers of teamleden (bij de senioren) geschiedt. Bij de eerstvolgende wedstrijd worden de gewassen tenues weer uitgereikt aan de spelers. De kosten van het wassen komen daarbij ten laste van het team.
In de kledingtassen liggen wasvoorschriften en deze dienen strikt te worden opgevolgd. De RKVV Velsen-kleding dient per team gezamenlijk te worden gewassen volgens de gestelde wasvoorschriften.
De kleding mag uitsluitend tijdens een voetbalwedstrijd van RKVV Velsen worden gebruikt en dus niet tijdens de training of bij andere gelegenheden, tenzij daarvoor door de kledingcommissie toestemming is verleend.
Het is niet toegestaan de kleding anders te gebruiken dan waarvoor ze is bedoeld.
Zonder toestemming van het bestuur mogen op de kleding geen teksten of andere uitingen worden aangebracht.
Iedere gebruiker is verplicht om zorgvuldig met de kleding om te gaan. Bij vermissing of beschadiging ten gevolge van onjuist of onzorgvuldig gebruik van de kleding, worden ten laste van het team (lid) kosten in rekening gebracht ter waarde van het aanschafbedrag.
Indien tijdens de wedstrijd schade aan de kleding is ontstaan, dient dit direct na afloop van de wedstrijd door de speler bij de leider te worden gemeld. Deze meldt dit direct bij de kledingcommissie. Voor schade aan de kleding die tijdens de wedstrijd is ontstaan, zal een speler niet aansprakelijk worden gesteld, tenzij er sprake is van opzet of grove schuld. Dit is ter beoordeling aan de kledingcommissie.
Bij vermissing van kledingstukken of geconstateerde schade aan de kleding anders dan hiervoor bedoeld, dient de leider dit direct na constatering te melden bij de kledingcommissie. Of iemand aansprakelijk wordt gesteld, is ter beoordeling aan de kledingcommissie. Bij vermeende diefstal moet een proces-verbaal van aangifte van de politie worden overgelegd.
Het lid dient na opzegging van het lidmaatschap of overschrijving naar een andere vereniging de sportkleding aan de leider/verantwoordelijke van het team te retourneren. Indien bij overschrijving naar een andere vereniging de sportkleding niet geretourneerd is, wordt geen overschrijving verleend.
Aan het einde van het voetbalseizoen dienen de leiders ervoor te zorgen dat de tassen met alle kledingstukken en toebehoren worden ingeleverd bij de kledingcommissie. Wanneer aan het einde van het seizoen blijkt dat er spullen ontbreken die niet zijn gemeld en/of er sprake is van niet gemelde schade, worden ten laste van het team de daaraan verbonden kosten in rekening gebracht, ter hoogte van het aanschafbedrag.
In de gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de kledingcommissie.
Sponsoring
Procedure
Omdat de kleding niet van de leden is, wordt vanaf heden alles in praktische zin door de kledingcommissie gecoördineerd. Vooraf wordt door de sponsorcommissie alles op gebied van de contracten geregeld. De sponsorcommissie geeft dus als het ware de kledingcommissie opdracht tot de uitvoering.
Stapsgewijs ziet de procedure er als volgt uit:
1. De aspirant-sponsor wordt onder de aandacht gebracht bij de sponsorcommissie.
2. De sponsorcommissie bespreekt met aspirant-sponsor de mogelijkheden.
3. De sponsorcommissie stelt een pro-forma contract op.
4. Het contract wordt besproken met de aspirant-sponsor.
5. De sponsorcommissie en de aspirant-sponsor ondertekenen het contract.
6. De sponsorcommissie vraagt de kledingcommissie het contract tot uitvoer te brengen.
7. Het proces van bedrukking etc. wordt verzorgd door de kledingcommissie.
8. De kleding wordt uitgereikt aan het betreffende team.
De betrokken commissies hechten veel waarde aan het volgen van bovenstaande procedure.