• Velsen krijgt loon na werken

    Op een nat Sportpark Driehuis was er toch nog aardig wat publiek op deze wedstrijd afgekomen. Zij zagen AGB direct het initiatief nemen en Velsen moest zich even terug  trekken om de organisatie op orde te krijgen. Voorlopig was het verdedigen, maar hanteerde wel gevaarlijke counters. Zo was AGB in de vierde en achtste minuut al gevaarlijk, maar Bakary Jobe en Adil Amghar hadden hun vizier nog niet op scherp staan. Na een kwartier een prima aanval van Velsen dat direct een doelpunt opleverde. Een voorzet vanaf de rechterkant werd eerst gemist voor het doel door Lars Schotvanger, maar door slecht wegwerken van de AGB defensie kwam de bal voor de voeten van Cedric Girault die vanaf zestien meter vernietigend uithaalde: 1-0. In de achttiende minuut was het wederom Cedric Girault die dit keer doelman Selahattin Dagasan op zijn weg vond. Toch kreeg AGB aardige kansen maar zowel Marouane Bensabouh als Neccati Delibasi misten de precisie. Vlak voor rust moest Dennis Flekken nog een keer handelend optreden bij de inzet van Hursut Meric.
    Na rust kwam de regen gestaag naar beneden en werd het spelen steeds moeilijker. Veel glijpartijen en het spel werd onnauwkeuriger. Direct na rust had Daniël Zuiverloon en Tim Groenewoud nog kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar Daniël schoot iets te gehaast en Tim zag zijn schot gestopt worden door de AGB sluitpost. In de één en zestigste minuut was het Soeremly te Vrede die net naast schoot na een voorzet van Hurseu Meric. AGB zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar Velsen stond prima te verdedigen en gaf geen krimp. Velsen kreeg zelfs in de twee en zeventigste minuut nog een grote kans, maar Cedric Girault schoot rakelings naast. Het laatste kwartier was het AGB dat iedereen naar voren stuurde, maar tekens weer was het verdedigingsblok dat van geen wijken wist en probeerde de eenzame Patrick Castricum in de spits te bereiken. Na aardig wat gele kaarten en zelfs een rode voor AGB wist Velsen stand te houden en werd de overwinning met vreugde omarmt.

     Velsen: Dennis Flekken, Jimmy van Dijk, Tim Stegeman, Daniël Zuiverloon (85: Chris Snijders), Patrick Castricum,Tim Groenewoud (88: Julius de Jager), Lars Schotvanger, Sonny ten Hoope,Cedric Girault, Spinter Haasbeek (75: Jur Pluimert).

    Foto's: Frans van der Horst