• Velsen – De Dijk eindigt zoals het begon

    Ondanks een straffe zuidwester was het toch nog aardig bezet op Sportpark Driehuis. De eerste aanval van Velsen was in de derde minuut al gevaarlijk. Een perfecte voorzet van Daniël Zuiverloon op Cedric Girault werd net naast geschoten. Even later een schot van Rody Bessem werd door Dennis Flekken gekeerd. De Dijk had op dat moment de overhand met de wind in de rug terwijl Velsen maar moeilijk in balbezit kon komen. In de twee en twintigste minuut moest Denis Flekken zelfs twee maal van dichtbij redding brengen op de inzet van weer Rody Bessem. Toch had Velsen in de zeven er dertigste minuut op voorsprong moeten komen. Splinter Haasbeek speelde de vrijstaande Tim Groenewoud aan, maar alleen voor doelman Xander Kramer wist Tim niet te profiteren. Vlak voor rust werd het nog even spannend. Eerst was het Jaouad Mahraoui die tegen de paal schoot en aan de andere kant moest twee minuten later doelman Xander Kramer een spervuur aan schoten van Velsen uit zijn doel ranselen. En zo kwamen beide ploegen ongeschonden de eerste helft door.
    Na de thee kreeg De Dijk nog een aardige kans maar Dennis Flekken kon het schot van Jaouad Mahraoui uit de kruising tikken. Daarna was het over met de aanvalsdrift van De Dijk. Velsen, met de wind in de rug, nam het initiatief over en dat resulteerde in een prima voorzet van Daniël Zuiverloon op Tim Groenewoud, die een teenlengte te kort kwam om af te drukken. In de zestigste minuut een vrije trap voor Velsen die door Jimmy van Dijk op de lat werd gekopt. Ook Cedric Girault zag zijn inzet in de vier en zeventigste minuut net naast gaan. Het laatste kwartier kon het nog alle kanten opgaan. Hoewel Velsen meer op de helft van De Dijk bivakkeerde kwamen er toch niet veel echte kansen. Ook De Dijk kon niet profiteren van de spaarzame counters die er ontstonden. In blessuretijd was het dan wel raak voor de gasten, maar een attente assistent scheidsrechter constateerde terecht buitenspel, en zo eindigde de wedstijd zoals het begon.
    Volgende week gaan we naar Grootebroek voor de ontmoeting tegen De Zouaven.

    Velsen: Dennis Flekken, Jimmy van Dijk, Tim Stegeman (48: Stan van der Ligt), Chris Snijders, Daniël Zuiverloon, Daniël Man, Tim Groenewoud (76: Patrick Castricum), Cedric Girault, Splinter Haasbeek (85: Connor Looij), Job Alderliefste, Jort van Nierop(76: Lars Schotvanger).

    Foto's: Frans van der Horst