• Eclatante overwinning Velsen in bekerduel

Velsen kende een aardige voorbereiding. Met een nieuwe trainer en heel veel nieuwe gezichten moest trainer Adri Looijen proberen het juiste elftal te smeden. De oefencampagne verliep naar wens met verlies tegen AFC’34 en JOS beide vierde divisie clubs. Gelijk gespeeld tegen DEM, Telstar O21 en gewonnen werd er van Uitgeest, Stormvogels toernooi, De Meer en Meervogels.
    Met zeven nieuwe spelers begon Velsen aan de bekerwedstrijd tegen tweede klasser DSOV uit Vijfhuizen. Onder leiding van een nieuwe aanvoerder Tim Groenewoud was het in de vierde minuut al bijna raak. Een voorzet van Daniël Zuiverloon werd door Tim Groenewoud net naast geschoten.
    DSOV deed het vier minuten later met een prima schot in de benedenhoek, maar Dennis Flekken tikte de bal tot corner. Twee minuten later weer een prima redding op de inzet van Rutger Timmermans op de vuisten Dennis Flekken maar de rebound werd hoog over geschoten. Toch al twee mogelijkheden voor de bezoekers. Na een kwartier kwam Velsen er beter in en na een corner van Tim Groenewoud zag Lars Schotvanger zijn pegel net over gaan.
    Na een half uur was het Daan Sanders die na een voorzet vanaf links de bal net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Na vijf en dertig minuten een rush van Daniël Zuiverloon vanaf de rechterkant die Cedric Girault in het centrum vrij zag staan en de voorsprong was daar: 1-0.
    Vijf minuten later was het Lars Schotvanger die nu wel doeltreffend was na een corner van Tim Groenwoud 2-0. Na de thee werd Velsen dominanter en moest DSOV wat meer de verdediging in. Toch kreeg Othman Lechkar nog een enorme mogelijkheid om de aansluitings treffer te maken, maar vlak voor doelman Dennis Flekken mislukte de omhaal.
    Voor Velsen kwamen er nog twee mogelijkheden. Eerst was het Julius de Jager die net naast schoot en even later was het Lars Schotvanger die te hoog mikte. Toch wist Velsen in de drie en zestigste minuut de voorsprong uit te breiden. Een schitterende crosspass van Cedric Girault  werd diagonaal door Julius de Jager bij de tweede paal binnen geschoten: 3-0. In het laatste kwartier geloofde DSOV het wel en kon niet meer gevaarlijk worden. Velsen wist in de resterende tijd nog twee maal te scoren. Eerst was het Cedric Girault die voor de 4-0 zorgde en in de negentigste minuut was het Julius de jager die de 5-0 aan tekende.
    Al met al een prima overwinning en volgende week naar Akersloot tegen Meervogels.

Velsen:
    Dennis Flekken, Bryan Dijkhuizen, Jimmy van Dijk, Tim Stegeman, Cedric Girault, Daniël Zuiverloon (55: Daniël Man), Tim Groenewoud (68: Malik Trusfull), Julius de Jager, Lars Schotvanger (68: Floris Reurts), Splinter Haasbeek (40: Sam Patmos),  Jort Nierop (55: Angelo Beck).

Foto's: Frans van der Horst