• Spanning en sensatie op Sportpark Driehuis

Beide ploegen begonnen de wedstrijd enthousiast en Velsen had al in de tweede minuut op voorsprong kunnen komen. Een scherpe corner van Tim Groenewoud belandde in het doelgebied van Hillegom en Floris Reurts schoot recht op de doelman. De terugspringende bal werd helaas door hem veel te gehaast over geschoten. Een minuut  later was het Niels van Veen die ook zijn inzet over het doel zag gaan. Hillegom nam langzamerhand het initiatief en was het Dilano Wegkamp  die net voorlangs schoot. Velsen had de grootste moeite om medespelers te vinden en leed veel te vaak balverlies. In de achtste minuut kon de scheidsrechter Juroen Koene na een blessurebehandeling toch niet meer verder. Voordat er een nieuwe scheidsrechter op kwam dagen waren we bijna drie kwartier verder. In de vijftiende minuut een combinatie tussen Cedric Girault en Splinter Haasbeek, maar de laatste schoot net naast. In de twintigste minuut was het Hillegoms doelman Stan Oliemans die zich moest laten vervangen. Na twintig minuten was het weer Dilano Wegkamp die de vrije doorgang vond aan de linker kant, maar ook dit keer ging de bal voorlangs. In de vijf en twintigste minuut een lichte overtreding door Job Alderliefste waarna de leidsman naar de strafschopstip wees. Het was spits Niels van Veen die feilloos binnen schoot: 0-1. Velsen kwam maar niet in de wedstrijd en bleef grossieren met verkeerde passen. Een snelle aanval van Hillegom  leidde tot een verdubbeling van de stand. Dilano Wegkamp sneed door de verdediging van Velsen en liet doelman Jelle Dik kansloos: 0-2.
    Toch kwam Velsen na de rust terug in de wedstrijd door een prima vrije trap van Tim Groenwoud. Las Schotvanger was er als de kippen bij en verschalkte doelman Justin van Vuren: 1-2. Inmiddels waren Floris Reurts en Sam Padmos  vervangen door Daniël Zuiverloon en Patrick Castricum. De snelheid van Daniël en het beukwerk van Patrick bracht Hillegom wel de nodige hoofdbrekens. Zo kwamen er diverse goede voorzetten van Daniël Zuiverloon voor het doel en kwamen er kansen voor o.a. Cedric Girault en Tim Groenewoud. Ook Julius de Jager had nog een mogelijkheid na een pass van Cedric Girault. Velsen was duidelijk op weg naar de gelijkmaker, maar na een snelle counter van Hillegom was het weer Niels van Veen die de marge vergrootte: 1-3. In de tachtigste minuut een scrimmage voor het doel van Hillegom en was het Malik Trusfull die het laatste tikje kon geven: 3-2. Velsen had duidelijk het initiatief over genomen en er ontstonden diverse mogelijkheden. Zo werd de inzet van Cedric Girault na een voorzet van Daniël Zuiverloon van de doellijn gehaald. Toch kwam Velsen in de zeven en tachtigste minuut langszij. Een handsbal in het strafschopgebied leidde tot de gelijkmaker. De strafschop werd feilloos door Julius de Jager binnengeschoten: 3-3. Er volgde nog een aantal hachelijke momenten voor beide doelen maar beide keepers bleven overeind. En zo konden beide ploegen wel leven met een puntenverdeling.

Velsen: Jelle Dik, Jimmy van Dijk, Tim Stegeman, Tim Groenewoud (63: Julius de Jager), Las Schotvanger, Floris Reurts (45: Daniël Zuiverloon) , Cedric Girault, Sam Padmos (45: Sam Padmos), Spinter Haasbeek (63: Malik Trusfull), Job Alderliefste,Jort Nierop.

Foto's: Frans van der Horst