• Floris Reurts helpt Velsen met hattrick aan ruime overwinning

  Het was vanaf minuut één al duidelijk dat IVV wilde winnen want Velsen werd al direct onder druk gezet en kwam maar heel moeizaam aan de bal. Dat leverde in de twintigste minuut al een enorme kans voor Daniël Schermer, maar zijn inzet ging net over. Velsen probeerde wel in balbezit te komen maar IVV gaf totaal geen ruimte en kwam steeds als winnaar uit de duels. Dat leverde in de acht en twintigste minuut tot de voorsprong voor de gasten. Een prima voorzet vanaf de rechterkant werd door Daniël Schermer binnen getikt: 0-1.
  Drie minuten later een scrimmage voor het doel van Dennis Flekken en scheidsrechter Badr Benlamkaddem wees onverbiddelijk naar de strafschopstip. Ook dit keer was het Daniël Schermer die de voorsprong kon verdubbelen, maar een uitstekende redding van Dennis Flekken voorkwam dit. In de zeven en dertigste minuut een scherpe corner van IVV die bijna werd binnen gekopt door Dean Huisman, maar de bal ketste via de onderkant lat weer het veld in. Deed Velsen dan helemaal niets…. nou eigenlijk niet, men kwam niet verder dan vier corner ballen zonder enig gevaar. En toch kon er gejuicht worden op slag van rust. Een prima voorzet van Daniël Zuiverloon kwam bij de tweede paal terecht bij Splinter Haasbeek die met een geweldige lob doelman Mitchel Dijkstra kansloos liet: 1-1. Een totaal geflatteerde stand gezien het spel van de thuisploeg.
  Na rust werd het echter nog gekker want doelman Mitchel Dijkstra dacht even een mannetje uit te spelen en stuitte op de attent reagerende Splinter Haasbeek die Floris Reurts aanspeelde die het laatste tikje gaf: 2-1. Velsen was inmiddels wakker geworden en begon eindelijk te voetballen. Er werd meer druk gezet en IVV was duidelijk na deze achterstand van slag en kon het goede spel van de eerste helft niet meer opbrengen. Toch kregen ze een opsteker toen Daniël Zuiverloon de spits van IVV onreglementair onderuit haalde en weer wees de scheidsrechter naar de stip. Dit keer was het Daryl Gerritsen die Dennis Flekken geen kans gaf: 2-2. Tien minuten later werd de cornerbal van Splinter Haasbeek binnen getikt door Floris Reurts en Velsen stond weer op voorsprong: 3-2. Het was nu zaak om deze voorsprong binnen boord te houden. Velsen kreeg steeds meer ruimte en daar kon Cedric Girault van profiteren. In de vijf en zestigste minuut glipte hij langs zijn tegenstander en gaf een prima voorzet, maar die was net iets te scherp voor de inkomende spitsen van Velsen. In de tachtigste minuut was het nog even gevaarlijk. De voorzet van Mitchel Baars werd door Daniël Schermer recht op de vuisten van Dennis Flekken geschoten en daar kwam Velsen goed weg. Nog een tegenvaller was dat Chris Snijder zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken. In blessure tijd was het Dennis Flekken die met wind mee een diepe bal gaf waar Floris Reurts alleen op doelman Mitchel Dijkstra afstevende en zijn hattrick maakte: 4-2
  Volgende week de topper tegen koploper Kolping Boys.

  Foto's Frans van der Horst

 • Velsen: Dennis Flekken, Jimmy van Dijk, Tim Stegeman, Chris Snijders, Daniël Zuiverloon 85: Connor Looij), Patrick Castricum (22: Floris Reurts), Tim Groenewoud (85: Stan van de Lugt), Lars Schotvanger, Cedric Girault, Splinter Haasbeek, Jort Nierop.