• Velsen verliest de aansluiting

    Binnen twee minuten stond Velsen al op achterstand. Een diepe bal op de spits van Kolping Boys werd door Dennis Flekken, volgens de scheidsrechter, onreglementair van de bal gezet. De toegekende strafschop werd door Amine Duaziz feilloos  ingeschoten: 0-1. Een prima opsteker voor de bezoekers. Even daarna had Tim Groenewoud een mogelijkheid na een pass van Sonny ten Hoope, maar de inzet ging net naast. Kolping Boys combineerde er aardig op los en Velsen moest in de achtervolging. In de vijf en twintigste minuut was het Thomas Menu die na een voorzet over de rechterkant, gelukkig voor Velsen, van dichtbij recht in de handen van Dennis Flekken kopte. Een minuut later was het weer Dennis die een inzet van Lars van de Voort tot corner verwerkte. De corner werd door dezelfde Lars nu feilloos binnen gekopt: 0-2. Velsen had voor de rust weinig in te brengen. Nog één mogelijkheid voor Patrick Castricum na een voorzet van Chris Snijders, maar de inzet ging net naast.
    Na rust een ander Velsen dat Kolping Boys toch wat achteruit drukte. Zo was Tim Groenewoud in de vijftigste minuut kansrijk. Zijn schot ging echter over het doel. Tien minuten later was het Cedric Girault die na een corner van Tim Groenewoud doelman Nick Plomper op zijn weg vond. Toch werd de aansluitingstreffer in de zeven en zestigste minuut gemaakt door Patrick Castricum. Een lange bal van Jimmy van Dijk op Tim Groenewoud die doorliep tot in het doelgebied waar Patrick Castricum in een scrimmage de bal over de doellijn werkte: 1-2. Velsen was nu volop in de aanval om in ieder geval er nog een punt aan over te houden. Kolping Boys werd resoluut de verdediging in gedwongen maar Velsen wist uiteindelijk niet te profiteren van de diverse mogelijkheden. De ene corner volgde op de andere maar steeds weer werd de bal uit het doelgebied geschoten. Het zat allemaal niet mee. Uiteindelijk was Kolping Boys de gelukkige winnaar en verspeelde Velsen voorlopig de aansluiting. Volgende week naar Castricum tegen Viteese’22.

    Velsen: Dennis Flekken, Jimmy van Dijk, Tim Stegeman (80: Sam Padmos), Chris Snijders (45: Splinter Haasbeek), Daniël Zuiverloon (70: Floris Reurts), Daniël Man, Patrick Castricum, Tim Groenewoud, Lars Schotvanger, Sonny ten Hoope (70: Stan van de Lugt), Cedric Girault.

    foto's: Frans van der Horst