• Velsen pas laat in veilige haven

Het was vandaag aansluiten bij de bovenste groep of verder afzakken. Velsen begon goed aan de wedstrijd en zag in de tiende minuut Patrick Castricum net naast koppen na een prima voorzet van Daniël Zuiverloon. Hetzelfde trof Cedric Girault na weer een mooie voorzet van Daniël Zuiverloon. Het vizier stond nog niet op scherp. Ook Splinter Haasbeek zag zijn kopbal naast gaan na de voorzet van Chris Snijders. Velsen was duidelijk de bovenliggende partij tegen de rode lantaarndrager. In de zes en twintigste minuut was het dan wel raak, De voorzet van Cedric Girault was precies op maat voor Patrick Castricum die simpel doelman Rene de Jong het nakijken gaf: 1-0. SCPB’22 probeerde wel het Velsen moeilijk te maken maar kwamen ook niet echt gevaarlijk door om het de verdediging van de thuisploeg moeilijk te maken. Patrick Castricum kreeg voor de rust nog een mogelijkheid, maar de inzet kon nog tot corner worden verwerkt.
    Na rust werd het allemaal een beetje rommeliger van beide kanten en veel kansen waren er ook niet. In de vijf en vijftigste minuut dit keer een goede aanval van Velsen over de linkerkant. De voorzet van Chris Snijders vloog net over het hoofd van de inkomende Patrick Castricum. Vijf minuten later een aanval van SCPB’22 over de rechterkant. De scherpe voorzet van Bilal el Hajoui-el werd door Jimmy van Dijk achter Dennis Flekken in eigen doel gegleden en zo stond het weer gelijk: 1-1. Gelukkig kwam Velsen al vroeg weer op voorsprong. In de zeven en zestigste minuut werd de aanval over de rechterkant bij de eerste paal binnen getikt door Splinter Haasbeek: 2-1. Toch kon Velsen verder uitlopen omdat Floris Reurts binnen het strafschopgebied werd gevloerd. Hij zelf belastte zich over deze meevaller, maar helaas werd de stafschop gekeerd en bleef het nog even spannend. In blessuretijd was het Tim Groenwoud die Jort van Nierop de diepte instuurde en die maakte geen fout: 3-1. En zo werd deze wedstrijd toch wel op een gelukkige manier gewonnen en klom Velsen weer naar de vierde plaats.

Velsen: Dennis Flekken, Jimmy van Dijk, Chris Snijders, Daniël Zuiverloon, Daniël Man, Patrick Castricum ,Tim Groenewoud, Lars Schotvanger (70:Tim Stegeman), Cedric Girault, Splinter Haasbeek (70: Floris Reurts), Jort van Nierop.

foto's: Frans van der Horst