• Velsen laat het volkomen afweten tegen laagvlieger VIOS

Velsen begon aardig aan de wedstrijd en had de eerst twintig minuten de overhand, maar tot kansen kwamen beide ploegen nauwelijks. We moesten echter wachten tot de twintigste minuut toen Kai Bitman de eerste mogelijkheid kreeg. Bij de eerst paal werd zijn inzet prima gepakt door Dennis Flekken. Een minuut later was het Cedric Girault die vanaf het strafschopgebied recht in de handen schoot van doelman Coen Filee na een corner van Tim Groenewoud. In de vijf en dertigste minuut was het weer de goalie van Velsen die redding bracht op de inzet van Sem Dekker. Velsen liet VIOS steeds meer in zijn spel komen en dat leverde vlak voor rust nog een kans op voor de gasten. Een schot van Kai Botman ging rakelings voorlangs en Velsen ontsnapte aan een achterstand.
    Na rust probeerde Velsen de draad weer op te pakken. En zo kregen Tim Groenwoud en Cerdric Girault een kans, maar doelman Coen Filee wist beide kansen ongedaan te maken. In de zestigste minuut kwam Velsen dan toch op achterstand. Een corner werd doorgetikt door Kai Botman en Sem Dekker kon de bal van dichtbij binnen tikken: 0-1. Een verdiende voorsprong voor de gasten uit Warmenhuizen. Velsen was vanmiddag niet bij machte om het spel te maken. Veel miscommunicatie en balverlies was koren op de molen voor de bezoekers. Toch moest Velsen ook een tweede treffer incasseren. Prima doorzetten van Joey Ooijevaar die half vallend langs enkele verdedigers glipte wist ook Dennis Flekken te passeren: 0-2. Velsen probeerde van alles om in ieder geval de aansluitingstreffer te maken, maar het ging allemaal net naast of er stond wel weer een verdediger die kon opruimen. Al met al was het niet de beste wedstrijd van Velsen en werd er toch wel verdiend verloren. VIOS zal zeken tevreden zijn met de drie punten.

Velsen: Dennis Vlekken,  Jimmy van Dijk, Tim Stegeman, Daniël Zuiverloon, Daniël Man, Patrick Castricum, Tim Groenwoud (75: Sam Padmos) , Lars Schotvanger (60: Chris Snijders), Cedric Girault, Spinter Haasbeek 60: Connor Looij), Stan van de Lugt.

Foto's: Frans vsn der Horst