• Velsen in blessuretijd naar overwinning

Velsen begon de wedstrijd direct met aanvallend voetbal en drukte ZOB terug op eigen helft. De bezoekers konden weinig anders dan zoveel mogelijk de bal naar voren te schieten. De eerste kans was er voor Tim Stegeman na een corner van Tim Groenewoud. Maar bij de tweede paal kon hij net niet bij de bal. Een half uur gebeurde er eigenlijk niet veel. Het was rommelig veldspel van beide kanten. Velsen kon moeilijk een medespeler vinden en ZOB probeerde de bal zoveel mogelijk uit het strafschopgebied te houden. Bij de eerste aanval vlak voor de rust was het wel direct raak voor ZOB. Een voorzet over de linkerkant werd door Kid Ronday binnen gekopt: 0-1.
    Toch kwam Velsen op slag van rust terug in de wedstrijd. Daniël Zuiverloon werd in het strafschopgebied onderuit geschoffeld en Lars Schotvanger schoot vanaf elf meter de gelijkmaker binnen: 1-1.
    Na de rust ging het allemaal wel wat beter maar het bleef niet leuk om te zien. Nog steeds werd er veel balverlies geleden door beide ploegen. In de acht en veertigste minuut een voorzet van Daniël Zuiverloon waarbij de bal via de onderkant van de lat terug het veld in stuiterde. Tien minuten later was het Cedric Girault die net naast kopte na een prima voorzet vanaf links. In de twee en zeventigste minuut was de voorzet van Daniël Zuiverloon precies op maat voor Cedric Girault. Met een diagonale kopbal liet hij doelman Tim van Duuren kansloos: 2-1. Het spel golfde wel wat meer over en weer maar kansen kwamen er nauwelijks. Tot de zes en tachtigste minuut toen Velsen zat te klungelen op het middenveld en de bal voor de voeten van Stefan van Wonderen kwam. Zijn voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Robin Stevens in het doelgebied en tikte het tweede doelpunt voor zijn ploeg binnen: 2-2. Velsen was toch wel even aangeslagen omdat je deze wedstrijd absoluut niet zou mogen verliezen. Toch was het Jort Nierop die in blessuretijd zich langs de verdediging soleerde en de doelman van ZOB bij de tweede paal verraste: 3-2. Een wedstrijd om heel gauw te vergeten want dit was toch echt één van de mindere wedstrijden. Volgende week naar IVV in Landsmeer.

Velsen: Dennis Flekken, Jimmy van Dijk, Tim Stegeman, Daniël Zuiverloon (86: Floris Reurts), Tim Groenewoud, Lars Schotvanger, Cedric Girault (86:Malik Trustfull), Sam Padmos (45: Chris Snijders), Spiner Haasbeek (45: Julius de Jager), Job Alderliefste, Jort Nierop.

Verslag en Foto's: Frans van der Horst