• Vertrouwenspersoon

  RKVV Velsen staat voor een gemeenschap waarin elk lid zich thuis moet voelen. We streven ernaar dat ongewenst gedrag binnen de club wordt aangepakt. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich vrij voelt om dergelijk gedrag aan te kaarten, heeft RKVV Velsen twee vertrouwenspersonen aangesteld.

  Waarom een vertrouwenspersoon? Soms kan het moeilijk zijn om ongewenst gedrag bespreekbaar te maken. Daarom staan er bij RKVV Velsen twee vertrouwenspersonen voor je klaar. Je kunt bij hen terecht met vragen die je wellicht niet gemakkelijk stelt, of waarvan je bang bent dat ze niet serieus worden genomen. Dit geldt niet alleen voor spelende leden, maar ook voor ouders, trainers, coaches, begeleiders, en vrijwilligers.

  Wanneer kun je bij de vertrouwenspersonen terecht? Als je vragen hebt over de omgang met elkaar binnen jouw team of de club, kun je contact opnemen met de vertrouwenspersonen. Denk hierbij aan situaties zoals pesten, discriminatie op basis van huidskleur, geloof of seksuele voorkeur, ongewenste benaderingen of aanrakingen, en beschuldigingen van ongewenst gedrag.

  Wie zijn deze vertrouwenspersonen? Bij RKVV Velsen zijn er twee vertrouwenspersonen, zowel een mannelijke als een vrouwelijke. Je kunt zelf kiezen of je liever met een man of vrouw spreekt, om de drempel zo laag mogelijk te maken. Onze vertrouwenspersonen zijn:

  • Peter van Asselt (telefonisch bereikbaar via 0624197740)
  • Hanneke Schols (telefonisch bereikbaar via 0619500221)

  Hoe kan ik een vertrouwenspersoon benaderen? De vertrouwenspersonen zijn direct bereikbaar via bovenstaande telefoonnummer of via het mailadres vertrouwenspersoon@rkvv-velsen.nl. Als je een voorkeur hebt voor de mannelijke of vrouwelijke vertrouwenspersoon, geef dit dan aan in je bericht. Zij zullen vervolgens contact met je opnemen op de door jou aangegeven wijze.

  Hoe vertrouwelijk is een vertrouwenspersoon? Alles wat besproken wordt met een vertrouwenspersoon blijft vertrouwelijk. Er wordt niemand geïnformeerd over jouw gesprek zonder jouw toestemming. In sommige gevallen kan het echter nodig zijn anderen bij de melding te betrekken, waarbij de melder altijd op de hoogte wordt gesteld.

  Waar is een vertrouwenspersoon niet voor? Als je twijfelt of een melding bij de vertrouwenspersoon moet worden gedaan, neem dan gerust contact met hen op voor advies. De vertrouwenspersonen bieden geen persoonlijke opvang en/of begeleiding.