• Het scoren voor Velsen blijft een probleem

    Velsen begon de wedstrijd prima en zette Vitesse’22 direct in zijn achteruit. Binnen tien minuten had Velsen al vier cornerballen te nemen maar de lengte in de verdediging van Vitesse’22 kon het gevaar steeds de baas. In de zestiende minuut was er een lange bal richting de achterlijn waarna de bal voor werd geschoten en Dennis Flekken net iets te laat was voor de inkomende Rik Beentjes die de score opende: 1-0. Velsen begon de grip een klein beetje kwijt te raken en Vitesse kwam beter in haar spel. Zo kwam er in de twee en dertigste minuut wederom een lange bal en via de rechterkant voorgetrokken. Gelukkig was Dennis Flekken nu wel op zijn post en kon de inzet van weer Rik Beentjes keren. In de drie en veertigste minuut had Velsen gelijk kunnen komen toen Cedric Girault zich goed vrijspeelde maar de geheel vrijstaande Patrick Castricum over het hoofd zag. Op slag van rust een prima voorzet vanaf de linkerkant en Rik Beetjes was bij de tweede paal attent en tikte de tweede treffer binnen: 2-0.
    Na rust was het Velsen dat volop de aanval zocht en Vitesse onder druk zette. Helaas ging het allemaal veel te gehaast en kon Vitesse mede door prima verdedigend werk van de laatste linie de druk doorstaan. Toch kwam er in de zeven en zestigste minuut de aansluitingstreffer tot stand. Weliswaar was het niet Velsen dat scoorde, maar Vitesse’22 doelman Davy de Bak die de bal in eigen doel duwde: 2-1. Een meevaller voor de gasten. Met nog zo’n half uur op de klok was het Velsen dat alles op alles zette om de gelijkmaker te forceren. Lars Schotvanger had vlak voor tijd nog een mooie kans maar zijn kopbal ging net naast. Maar ondanks het grote overwicht wisten de mannen uit Driehuis, net als vorige week, niet het net te vinden. Het blijft toch wel een probleem om doelpunten te maken. Volgende week krijgt Velsen AGB uit Amsterdam op bezoek wat ook geen makkelijke tegenstander is.

    Velsen: Dennis Flekken, Jimmy van Dijk, Tim Stegeman (87: Stan van de Lugt), Daniël Man, Patrick Castricum, Tim Groenwoud,Las Schotvanger, Soony te Hoope (66: Job Alderliefste), Cedric Girault, Sam Patmos (66: Chris Snijders), Splinter Haasbeek(66: Floris Reurts).

    Foto's: Frans van der Horst