• Velsen verder achterop door verlies in Zuidoostbeemster

Na tien minuten keek Velsen al tegen een achterstand aan. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd doorgekopt bij de eerste paal en bij de tweede gleed Colin Coenderman de bal binnen: 1-0. Velsen had nog niets laten zien behalve dan dat het de grootste moeite had om de bal in de ploeg te houden. Telkens werden ze afgetroefd door de thuisploeg. Pas in de vijf en twintigste minuut een aanval via Cedric Girault die een voorzet afleverde. Patrick Castricum probeerde met een halve omhaal doelman Huub Schuurman te verrassen maar zonder succes. De corner die volgde van Chris Snijders werd door Lars Schotvanger naast gekopt. Dit waren ook de enige wapenfeiten. Een foutieve pass in het strafschopgebied bracht Luc Kouwenberg alleen voor Dennis Flekken, maar gelukkig kon de inzet worden gekeerd. Velsen had de eerste helft niets in te brengen tegen een fanatiek en beter spelend ZOB. Veel balverlies en veelal de bal naar de tegenstander spelen. Dat het tot de rust nog maar 1-0 was gebleven was een wonder.
    Gelukkig kwam Velsen na de rust wel meer toe aan voetballen en drong ZOB zelfs achteruit. Dat resulteerde in de twee en vijftigste minuut tot een strafschop doordat Splinter Haasbeek onderuit werd gehaald. Patrick Castricum stuurde doelman Huub Schuurman de andere hoek in en zo was de wedstrijd weer in evenwicht: 1-1. Velsen was nu duidelijk de bovenliggende partij en dat resulteerde in pegel van Tim Groenewoud boven op de lat in de zes en vijftigste minuut. Twee minuten later een prima voorzet  van Cedric Girault op Splinter Haasbeek, maar zijn kopbal was net niet ver genoeg naar de hoek gekopt.  In de vier en zestigste minuut pakte Stan van der Lugt zijn tweede gele kaart en moest Velsen met tien man verder. Dat was ook direct weer een kentering in de wedstrijd. Velsen hield het nog even vol maar in de zeventigste minuut was het Dennis Flekken die nog van dichtbij redding wist te brengen op de inzet van Colin Coenderman. ZOB ging nu volop in de aanval en het was nog een wonder dat het nog gelijk was. Nigel Schaarberg en Kevin Hijkema hadden mogelijkheden om ZOB op voorsprong te zetten, Maar Dennis Flekken was steeds een sta in de weg. Na foutief uitverdedigen van ZOB in de verdediging was het Cedric Girault die de bal oppikte en in het lege doel schoot en Velsen onverwachts op voorsprong zette:1-2. Weer was het Dennis Flekken die Colin Coenderman van het scoren afhield en Velsen dacht de buit binnen te hebben. Maar vlak voor tijd wist ZOB toch nog gelijk te maken. De voorzet van Genairo Promes was precies op maat voor Nigel Schaarsberg die van dichtbij zijn ploeg op gelijke hoogte bracht: 2-2. Door de vele onderbrekingen werd er nog lang in blessure tijd doorgespeeld en kon ZOB zelfs met de overwinning aan de haal gaan. Een voorzet van Juian Mul was voor Kid Ronday een makkie om de bal binnen te tikken: 3-2 en zo stond Velsen alsnog met lege handen.

Foto's: Frans van der Horst

• Velsen: Dennis Flekken, Jimmy van Dijk, Tim Stegeman, Chris Snijders (67: Floris Reurts), Stan van der Lugt, Daniël Man, Patrick Castricum (72: Jort Nierop), Tim Groenewoud (85: Julius de Jager), Lars Schotbanger, Credric Girault, Slinter Haasbeek (67: Job Alderliefste).